Koirankoulutuspalvelut

Saksanpaimenkoirat ovat kulkeneet elämässäni mukana jo yli 40 vuoden ajan. Olen aloittanut koiraharrastukseni isäni koiralla 14-vuotiaana, joten koiraharrastushistoriaa on nyt takana jo lähes 3 vuosikymmentä. Tälläkin hetkellä kotiani asuttaa, nyt jo seniorielämää viettävät, saksanpaimenkoiranartut Iines ja Nori. Niiden rinnalla tassuttelee uusin harrastuskaverini tsekinpaimenkoira Rocky. Rockyn kanssa on startattu jo useampi laji treenien merkeissä: henkilöhaku, peltojälki, tottelevaisuus, vesipelastus ja minulle uutena lajina paimennus. Peruskuntoa pidetään yllä mm. vetohiihdolla ja kickbike -treeneillä.

Olen kilpaillut omilla saksanpaimenkoirilla useissa eri lajeissa. Koirilleni on kirjattu mm. käyttövalion arvo henkilöhausta (FI KVA HK3), Lapin piirinmestaruus (henkilöhaku), vesipelastusvalion arvo (FI VPVA). Olen osallistunut myös vesipelastuksen SM-kisoihin (SM-7). Sekä muita koulutustunnuksia, kuten JK3 (metsäjälki/voittajaluokka), EK2 (etsintäkoe/avoinluokka), RH-FLA (hakukoe kansainvälisin säännöin) sekä 3 x BH koe. Vesipelastuksessa valioitumisen lisäksi olen suorittanut vesipelastuksen soveltuvuuskokeen neljällä eri koiralla (ykköstuloksella kaikilla) sekä kolmella koiralla alokasluokan (joista 5 x täydet 100 pistettä). Parhaimpana PK-tuloksena koirallani on kirjattu 291p/300p ja tässä kokeessa koirani palkittiin myös koko kokeen, useamman lajin, kaikkien luokkien, parhaasta tottelevaisuussuorituksesta.

Olen toiminut koiraseuroissa vuosien ajan mm. tottelevaisuuskoulutusohjaajana sekä palveluskoiravastaavana. Olen osallistunut useiden eri lajien kokeiden järjestämiseen ja koska harrastan edelleen aktiivisesti, olen tietoinen kokeiden kulusta ja niissä vallitsevista säännöistä. 

Koiran koulutuksessa tärkeimmässä roolissa minulle on iloisesti ja aktiivisesti töitä tekevä koira. Olen jopa valmis joustamaan pienistä teknisistä hienosäädöistä ”tekemisen meiningin” edessä.

Pyrin panostamaan alkukoulutuksessa asenteeseen, vauhtiin ja hyvään energiaan, johon koulutuksen edetessä yhdistellään teknisiä osuuksia pala palalta. Tavoitteena on hyvällä energialla suorittava, osaava koira, jolle yhdessä tekeminen on niin mielekästä, että se ylittää kaikki ympäristön muut houkutukset.

Omana vahvuutena kouluttajana koen olevan pitkä historia koirien parissa, myös muiden kuin ns. oman rotuisten. Lajeista vesipelastus ja henkilöhaku ovat ehdottomasti vahvuuksiani ja muissa lajeissa pyrin koko ajan kehittämään omaa osaamistani oman koiran koulutuksen ja ulkopuolisten kouluttajien koulutuksiin osallistumisen myötä. Tosin tämä samaa pätee tottakai myös vesipelastukseen ja hakuun 😉

Kesälle 2022 on suunnitteilla koulutusta mm. vesipelastuksen ja henkilöhaun saralla sekä varmasti myös jotain perustottelevaisuuskoulutukseen liittyvää. Päivittelen kurssitarjontaa tänne vielä kevään aikana. Mikäli vesipelastus- tai hakukoulutukselle on tarvetta vaikka jollain muulla paikkakunnalla niin tällaisiakin koulutuksia voi tietysti kysellä.