Kameran takana

dsc05965Olen Katja Koivumäki ja toimin valokuvaajana PhotoArt by Katja -toiminimeni takana. Olen opiskellut valokuvausta Ammattiopisto Lappiassa, Torniossa, kahden vuoden koulutuksen ajan. Perustin yritykseni vuonna 2017 ja alkuun työskentelin valokuvauksen ohella vielä toisaalla. Halusin kuitenkin kokeilla siipiäni päätoimisena yrittäjänä, joksi ryhdyin vuonna 2018.

Valokuvaus innostukseni juontaa juurensa ajalle, jolloin omat lapset olivat pieniä. Tein heistä kuvakirjoja matkapuhelimella otetuista kuvista, tallentaakseni arjen muistoja. Parempien kuvien toivossa joulupukki muisti minua järjestelmäkameralla vuonna 2015. Siitäpä se innostus lähtikin huimaan nousuun!

Luontorakkaana ihmisenä innostuin erityisesti pihalintujen kuvaamisesta ja aiheen haasteellisuuden vuoksi aloin omatoimisesti opiskelemaan kameran käyttöä ja sen asetuksia tarkemmin. Samaan aikaan paikallislehti ilmoitti valokuvaajan ammattitutkintoon johtavasta koulutuksesta, joka oli tarkoitettu työn ohella opiskeltavaksi. Hain koulutukseen mukaan ja suureksi ilokseni pääsin opiskelemaan.

Alkuperäinen tarkoitukseni oli oppia paremmaksi luontokuvaajaksi. Varsinainen työ valokuvauksen parissa ei käynyt mielessänikään. Alkuun kuvasin lasteni lisäksi paljon luontoa. Tuskastuin kuitenkin ajankäytön haasteisiin, jota luontokuvaus vaatii. Pikkulapsiarjen keskellä ei ehdi väijyä eläimiä metsissä tuntikausia ja tätä luontokuvaus vaatii, etenkin, kun itse halusin kuvata nimenomaan luonnon eläimiä. Täytyi siis etsiä helpommin lähestyttäviä kohteita ja niitähän löytyi ihan kotisohvalta, nimittäin koiria. Käytin innostukseni koirien kuvaamiseen ja voinkin sanoa, että nykyään se on erityistä osaamisalaani. Olen asunut rinnan koirien kanssa koko elämäni ja tälläkin hetkellä kotia karvoittaa kolme ihanaa hännän heiluttajaa, saksanpaimenkoirat Iines ja Nori sekä tsekinpaimenkoira Rocky.

Kyselyitä tuttujen koirien kuvaukseen alkoi tulla ja pian kameran edessä oli pyörähtänyt jo kymmeniä koiria. Pikkuhiljaa alkoi tulla kyselyjä myös kaksijalkaisten kuvaukseen ja yhtäkkiä kalenterini täyttyi mitä moninaisemmista kuvauksista. Päätin kokeilla, olisiko tästä minulle ihan päätoimiseksi työksi. Nyt muutama vuosi myöhemmin en voi kuin ihmetellä, kuinka kaikki on käynytkään. Nykyään kuvaan kaikkea vastasyntyneistä yrityskuvauksiin, niitä koiriakaan unohtamatta. Ottamiani kuvia löydät tämän sivuston gallerioista omista kategorioistaan.

Kuvaan sekä studiossa että miljöössä. Studioni sijaitsee Kemissä, osoitteessa Valtakatu 5, 2krs.

Kiitos, että sinä olet löytänyt tiesi kotisivuilleni. Toivottavasti viihdyt ottamiani kuvia selaillen ja mikäli sinulla on tarvetta valokuvaajalle, päädyt käyttämään yritykseni palveluita. Terveisin,

Katja Koivumäki